Van bloemist naar chef

Over Gary Loen

*** Winnaar MasterChef Holland 2015 ***
*** Winnaar The Taste Germany 2018 ***
*** Winnaar Mein Lokal, Dein Lokal 2022 ***

Samen met levenspartner Henck Janssen is Gary in de zomer van 2017 begonnen aan een nieuw avontuur. Het winnen van MasterChef Holland 2015 was de aanzet voor het begin van zijn tweede passie, koken. Na jaren een gerenommeerd arrangeur in de bloemen geweest te zijn besloten Gary en Henck een nieuwe richting in te slaan. Doormiddel van een aantal Pop-Ups leidde dit tot een definitieve plek in Amsterdam Houthavens: Restaurant Gary Loen

 

"Koken is grenzen verleggen"

Gary Loen

Masterchef 2015 - The Taste Germany 2018

In 2014 meldde Gary zich aan voor MasterChef Holland 2015, zijn verrassende visie op gastronomie maakten hem winnaar en gaven hem de inspiratie om zich in 2017 aan te melden voor The Taste Germany 2018. Ook Duitsland is gevallen voor de smaken van Gary en is hij winnaar geworden van seizoen 2018!
Gary is uniek in de wereld door twee televisie-kookformats
te winnen!

Gary en Henck

De inspiratie voor het koken en maken van mooie, verrassende, creatieve gerechten haalt Gary uit de traditionele Indonesische keuken, de Franse keuken en zijn vele reizen over de hele wereld.

Het koppel dat sinds 1985 een stel is vormen samen een perfecte combinatie in smaak, beleving en gastvrijheid. Qua persoonlijkheden zijn ze zwart-wit maar dat is juist de kracht van deze mannen, yin en yang.

Quote Gary: als je bij ons komt eten kan het zijn alsof je in een real-life soap terecht bent gekomen….

 

Copyright 2020 Gary Loen

Designed & developed by:

Okaia